Παρέμβαση Τ. Κουίκ για να μην κλείσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου Ροδόπης

Παρέμβαση για να μην κλείσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου Ροδόπης, έκανε με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικο Δένδια, ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον «Συνδυασμό Εθνικού Σκοπού “Μακεδονία-Θράκη-ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ”» κ. Τέρενς Κουίκ.

«Γιατί αφήνετε μια ολόκληρη περιοχή απροστάτευτη στις φλόγες και την  Εγνατία Οδό χωρίς τη δυνατότητα απεγκλωβισμού ανθρώπων σε περίπτωση δυστυχήματος;» ρωτά εμφατικά ο κ. Κουίκ, απευθυνόμενος στον Υπουργό αλλά και στους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος τους οποίους και αποκαλεί «καρεκλοκένταυρους».

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«κ. Υπουργέ,

Επισκέφθηκα τον Ίασμο Ροδόπης. Διαπίστωσα μεγάλη ανησυχία των κατοίκων από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι μέσα στις μνημονιακές σας επιλογές είναι και η κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ιάσμου.

Καταρχήν εκφράζω τη μεγάλη μου απορία πώς είναι δυνατόν – γιατί  προφανώς αυτοί σας συμβουλεύουν – τα ανώτατα κλιμάκια της Π.Υ., οι επιτελείς, να σας προτείνουν ή να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάργηση κρίσιμων πυροσβεστικών μονάδων.

Τόσο πολύ πια πρυτανεύει το ατομικό συμφέρον για τα γαλόνια που έχουν ή που θα πάρουν και για την καρέκλα που κατέχουν, υποκύπτοντας σε πολιτικές σκοπιμότητες αντί να μάχονται υπέρ των υπηρεσιακών αναγκών;

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

– Σκοπεύετε να κλείσετε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου Ροδόπης;

– Αντιλαμβάνεστε ότι τα κλιμάκιο αυτό – ίσως και να μην το ξέρετε – βρίσκεται ακριβώς επάνω στην Εγνατία Οδό, σε ένα κρίσιμο σημείο μεταξύ Ξάνθης – Κομοτηνής, που σημαίνει ότι είναι το μόνο και το πλέον αποτελεσματικό που θα σπεύσει στο οποιοδήποτε τροχαίο δυστύχημα που μπορεί να απαιτεί και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων;

– Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό τα κλιμάκιο είναι το πρώτο που θα σπεύσει για να σώσει τα πανέμορφα δάση της περιοχής, εάν, ω μη γένοιτο, πιάσουν φωτιά;

– Είναι δυνατόν να αφήνετε χωρίς την προστασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια πόλη 2.500 κατοίκων, χωρίς να υπολογίζω τα γύρω χωριά, όταν η Ξάνθη και η Κομοτηνή απέχουν περίπου 30 χιλιόμετρα η καθεμία;».

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!