“Βrand Name” της περιοχής υλοποίησης του προγράμματος Green Spots

Print

Στο πλαίσιο του έργου GreenSpots,εκπονήθηκε μελέτη Σχεδίου Μάρκετινγκ, με στόχο να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά και τις «εμπειρίες» της περιοχής υλοποίησης του έργου  και να προτείνει  το «σήμα», το “ΒrandName” που θα εκφράζει τη μοναδικότητά της. Η περιοχή του έργου είναι μια ευρεία γεωγραφική έκταση που περιλαμβάνει τις ελληνικές περιοχές της Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου και τις περιοχές της Βουλγαρίας Hascovo, Chepelare και Rudozem. Η μελέτη αφού διερεύνησε τους πόρους της περιοχής και μετά από διαβουλεύσεις με τους εταίρους του έργου προτείνει την ανάδειξη της περιοχής ως προορισμό αειφόρου τουρισμού που βασίζεται στη φύση αλλά και στον πολιτισμό. Συγκεκριμένα:

«Η περιοχή είναι ένας τόπος ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος,

βρίσκεται στην άκρη του Νοτιοανατολικού τμήματος των Βαλκανίων,

είναι πλούσια σε πολιτιστικά αξιοθέατα και πολιτισμική κληρονομιά,

προσφέρει πολλές εμπειρίες και διασκέδαση και

απευθύνεται στους υπεύθυνους ταξιδιώτες, με ενδιαφέροντα,

που αναζητούν εμπειρίες»

Το σύνθημα (slogan) που προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί σαν ταυτότητα του τουριστικού αυτού προορισμού είναι:

‘’Ταξίδι στο μπλε-πράσινο άκρο της Ευρώπης’’

“Journey to the blue-green edge of Europe”

Θα πρέπει να «χτιστεί» αυτό το κοινό σήμα (brand), το οποίο θα δείχνει την ελκυστικότητα της περιοχής, στοιχείο που θα την ξεχωρίσει ως τουριστικό προορισμό. Τέτοια στοιχεία είναι ο βιώσιμος – αειφόρος τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη «πράσινων» επιχειρήσεων, «πράσινων» πρακτικών» καθώς και η προώθηση του οικολογικού τουρισμού σε συνδυασμό με τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αναζήτηση και ικανοποίηση των αναγκών εξειδικευμένων αγορών – στόχων (nichemarket) όπως του τουρισμού στη φύση, του ποδηλατικού τουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.greenspotstourism.eu  και στο τηλέφωνο 25310 23165.

 

all

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!