Απειλούσε μέσω facebook αστυνομικούς-πυροσβέστες

φεις

Δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για υπόθεση ανάρτησης μηνύματος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξαπέλυε απειλές σε βάρος προσώπων στο νομό Ηλείας, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο νεαρός ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής και κάτοχος του προφίλ κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου είχε γίνει η επίμαχη ανάρτηση.

Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, μέσω της ιστοσελίδας Facebook και συγκεκριμένα μέσω προσωπικού προφίλ που διαχειριζόταν, απέστειλε σε σελίδα-γκρουπ απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών, που υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε Υπηρεσίες του νομού Ηλείας.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία, και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος και η οποία, όπως διαπιστώθηκε, προερχόταν από ίντερνετ – καφέ.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 27χρονο δράστη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε  όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!