Άνευ ευλογίας της τοπικής Μητρόπολης, εκδήλωση στην Κομοτηνή

ΔΕΣΠΟΤΗΣ 9Κάλεσμα μη συμμετοχής των πιστών του ποιμνίου του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό κοσμικό κέντρο διασκέδασης της Κομοτηνής, και στην οποία θα υπάρξουν εισηγήσεις εθνικού περιεχομένου, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους συνεπώνυμους συλλόγους φίλων του Αγίου Όρους «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Παιανίας Αττικής και Αλεξανδρούπολης, και τον σκοπευτικό – κυνηγετικό σύλλογο πολιτών Ελλάδος, και ο λόγος που ο τοπικός Ιεράρχης δεν την εγκρίνει, είναι το γεγονός ότι επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής, έχει ως εξής:

«Πληροφορηθέντες επικείμενη διοργάνωση εσπερίδας σε ιδιωτικό κοσμικό κέντρο της περιοχής μας υπό “Σωματείων Φίλων του Αγίου Όρους”, γνωρίζομεν προς πάντας οτι η εν λόγω εκδήλωση δεν τυγχάνει της εγκρίσεως και ευλογίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, καθώς ο κεντρικός ομιλητής αυτής, ανήκει σε αποσχισθείσα αδελφότητα του Αγίου Όρους, και συνεπώς διέκοψε την Κοινωνία μετά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους».

 

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!