«Να μην κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα»»

10533198_613745602073183_1065437915_nΚλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ, με επικεφαλής τον Κώστα Μορφίδη υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ και περιφερειακό σύμβουλο, το Χρήστο Δούκα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους  και με την παρουσία της βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, συμμετείχε στο  συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, , με αίτημα να μην τερματιστεί η λειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην περιοχή.

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και με σχετική ανακοίνωση της, συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα και των τευτλοπαραγωγών της περιοχής, και για άλλη μια φορά δηλώνει ότι :

 –Η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΕΒΖ είναι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της οικονομίας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η απόφαση της διοίκησης να κλείσει το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα οδηγεί σε παραγωγικό και λειτουργικό θάνατο τη Βιομηχανία Ζάχαρης, οδηγεί στην αβεβαιότητα, την ανεργία και την φτώχεια εκατοντάδες εργαζόμενους, σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς της Μακεδονίας και της Θράκης και σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό το Νομό Έβρου.

Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου στην Ορεστιάδα παράλληλα με τα άλλα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ. Κάθε πρόταση που τεμαχίζει το ενιαίο της ΕΒΖ με πρόσχημα τη δήθεν διατήρηση ενός εκ των τριών εργοστασίων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και εν τέλει στον αφανισμό αυτού του κρίσιμου τομέα της παραγωγής.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ είναι

ü  η χρηματοδότησή της μέσω της είσπραξης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που της χρωστούν πελάτες και δημόσιο, αλλά και μέσω της τραπεζικής δανειοδότησής της,

ü  η ενίσχυση της παραγωγής τεύτλων σε ποσότητες που είναι απαραίτητες για τη τροφοδότηση του εργοστασίου παραγωγής ζάχαρης.

Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας επιλογή η με κάθε τρόπο στήριξη των ελληνικών παραγωγικών μονάδων και των ελλήνων παραγωγών στον πρωτογενή τομέα.

Γι’ αυτό καλούμε τους κοινωνικούς φορείς να τοποθετηθούν δημόσια και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΒΖ και των τευτλοπαραγωγών της περιοχής μας, ώστε όλοι μαζί να ματαιώσουμε τα σχέδια που οδηγούν στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της περιφέρειάς μας.»

 

 

3 thoughts on “«Να μην κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα»»

 • 15/02/2017 at 00:56
  Permalink

  I simply want to say I am just beginner to blogging and site-building and certainly savored you’re blog. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You actually have good writings. Many thanks for sharing your web site.

  Reply
 • 17/02/2017 at 22:37
  Permalink

  This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of «neighbors» will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune «Social» is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

  Reply
 • 18/02/2017 at 11:57
  Permalink

  There is currently some useful information that regarding to health problem around this subject on the net and some are most definitely better than others.

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!