Βραδιά γευσιγνωσίας με προϊόντα τρούφας, την Τετάρτη 11/6 στους «Θράκες»

ΘΡΑΚΕΣΜια ιδιαίτερη βραδιά γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, «δοκιμάζοντας τρούφα», διοργανώνει την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ., η παραδοσιακή ταβέρνα «Οι Θράκες».

Ξεχωριστά πιάτα με προϊόντα τρούφας, συνδυασμένα με τα παραδοσιακά παρασκευάσματα «Synaxis», και συνοδευμένα από κρασιά «Ζαγρεύς», περιμένουν τους καλοφαγάδες, με την υπόσχεση ενός εξαιρετικού δείπνου στο οποίο η παράδοση συναντά τη μαγειρική τέχνη του σεφ Άκη Πάρτσια.

ΘΡΑΚΕΣ 5

ΤΡΟΥΦΑΗ τρούφα είναι ένα μανιτάρι που αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος (5-30 εκατοστά) συμβιώνοντας  με το ριζικό σύστημα ορισμένων δέντρων. Το άρωμά της είναι θεσπέσιο, όπως και η γεύση της. Καταναλώνεται σαν έδεσμα – είναι παλαιόθεν φημισμένη για τις αφροδισιακές της ιδιότητες – ενώ χρησιμοποιείται και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

 

ΘΡΑΚΕΣ 4Μενού

– Καλωσόρισμα: Μπρουσκέτα με βούτυρο καλοκαιρινής τρούφας.

– Πρώτο πιάτο: Αγνό παραδοσιακό μακαρόνι με σάλτσα τρούφας και άγρια μανιτάρια


– Σαλάτα: Πράσινη σαλάτα με κους – κους, λάδι τρούφας, και φρυγανισμένο ψωμί πασπαλισμένο με παρμεζάνα.

– Κυρίως πιάτο: Μιλφέιγ από σκαλοπίνια μοσχαρίσιου φιλέτου, και ριζότο άγριων μανιταριών με τρούφα.

– Επιδόρπιο: Κρέμα σαμπάνιας με τρούφα και κομμάτια φράουλας

Τηλέφωνο κρατήσεων: 25310-8.49.79 / Συμμετοχή: 15 ευρώ.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!